Honey & lemon lollipops

KJÆRLIGHET PÅ PINNE SOM GJØR GODT FOR SÅR HALS

Hjemmelagde kjærlighet på pinne med honning, sitron og en liten dæsj kanel var overraskende enkelt å lage, og ikke trenger du så mye forskjellig utstyr eller ingredienser heller. Og hvis du er glad i honning, så kommer du til å elske dem. Spis dem når du har lyst på noe godt, kjenner at du er litt sår i halsen – eller putt en i tekoppen og la den smelte.

Alt du trenger er en desiliter honning, litt sitronsaft og en klype kanel. Du kan kjøpe lollipop-pinner hos Jernia, Kitchn og en rekke butikker som selger hobbyvarer eller bakeutstyr – eller du kan droppe pinnene og heller bruke teskjeer som du fyller med honningblandingen.

Hell en desiliter honning, et par spiseskjeer sitronsaft og en klype kanel i en liten kasserolle. Varm opp på middels varme, slik at blandingen begynner å småkoke og syde. La blandingen småputre i cirka 10 minutter, mens du hele tiden rører. Etter 10 minutter kan du finne et glass med kaldt vann og dryppe en dråpe med honningblandingen i glasset, hvis blandingen stivner slik at du kan forme den med fingrene så har du kokt den lenge nok. Hvis ikke koker du den litt til og prøver igjen. Finn frem et stekebrett eller en fjøl og legg på et bakepapir. Bruk en teskje og hell små rundinger av honningblandingen utover arket, press deretter lollipop-pinnene godt ned i hver enkelt lille dam. Hvis du ikke har lollipop-pinner, så legger du bare teskjeer utover en fjøl og heller blandingen oppi hver skje.

Vi avsluttet med et lite dryss blomsterstrøssel, men det er ikke noe must. Kan også se for oss at det smaker godt med zestet sitronskall på. Sett brettet i kjøleskapet, så stivner de i løpet av få minutter. Oppbevares gjerne kaldt, slik at de holder seg harde.

Yum, disse er skikkelig gode å ha tilgjengelige i kjøleskapet når man får litt søtsug!