Deilig suppe av gresskar

SMAKFULL HOKKAIDOSUPPE TIL MIDDAG

Har du lyst til å teste ut en skikkelig digg suppe med gresskar? Vi har brukt Hokkaido gresskar, men du kan selvfølgelig bruke vanlig gresskar hvis du har planer om å lage lykt til helgen. Men da kan det holde med kjøtt fra 1/2 gresskar, da Hokkaido gresskarene ikke er så store.

THIS IS WHAT YOU NEED:
1 Hokkaido gresskar
2 gulrøtter
1 liten søtpotet
1 gul løk
2-3 fedd hvitløk
5 dl grønnsaksbuljong
2-3 cm revet ingefær
Kokosmelk
Salt
Pepper
Spisskummin
Chiliflak
Pinjekjerner
Gresskarfrø
Granateple

Skyll gresskaret, fjern skallet og del gresskarkjøttet opp i biter. Søtpotet og gulrøtter skrelles og deles også i passende store biter. Putt alt i en kjele sammen med grovhakket løk, hvitløk og ingefær, smør, salt, pepper, spisskummin og chiliflak – og stek i noen minutter til løken er blitt blank. Hell over 5 dl grønnsaksbuljong og la det hele koke til grønnsakene er møre, i ca 15-20 minutter. Kjør suppen i en blender til den er glatt og fin, for så å helle den tilbake i kjelen og smake deg til med litt kokosmelk og lime.

For å gi suppen litt mer krønsj topper jeg det hele med å riste gresskarfrø og pinjekjerner i en tørr panne på middels varme til de har blitt gylne. Har du et granateple liggende er dette superdigg topping også!

God torsdag dere, håper det smaker!