Eplemos med kanel

DEILIG FRISK EPLEMOS MED HINT AV KANEL

Nå er de norske eplene på plass i butikkene, så da er det tid for å lage masse deilige epleoppskrifter! Kanskje du har en favorittoppskrift med epler du vil dele med oss? Send den til oss på Instagram da vel, vi elsker gode tips! Og her skal dere få en av våre favorittoppskrifter med eple, deilig hjemmelaget eplemos med et lite hint av kanel.

For å lage vår deilige eplemos, så trenger du følgende:
– 1 kg norske epler
– 1 dl vann
– 1 ss sitronsaft
– 1 dl sukker
– 1-2 kanelstenger

Start med å skylle eplene godt og fjerne kjernehusene. Vi liker å bruke eplene med skallet på, da synes vi eplemosen blir litt ekstra god og den får en ekstra fin farge, men skrell gjerne eplene hvis du foretrekker det. Skjær deretter eplene i fire båter. Kok deretter opp vannet i en stor kjele, og putt oppi sitronsaft, kanelstenger og eplebitene. Kok under lokk til eplene er møre. Pass på at du ikke koker på for høy varme slik at det svir deg i bunnen. Rør rundt av og til, og bruk gjerne en potetmoser til å mose de eplene som har blitt møre. Hvis du vil ha mosen helt jevn, så kan du bruke en stavmikser (fjern kanelstengene først!) – men vi liker den litt chunky!

Tilsett sukkeret og gi mosen et lite oppkok slik at sukkeret løser seg opp. Plukk gjerne ut epleskallene, hvis du ikke brukte stavmikser til å mose mosen. Hell eplemosen over på rene glass og avkjøl før du setter glassene kaldt. Hvis du har laget opp mye så kan det lønne seg å fryse noe, da eplemosen ikke har så lang holdbarhet da vi ikke har brukt så mye sukker.

Nam! Skikkelig godt på nybakt brød eller på frokostgrøten!