Let’s dry brush

GI KROPPEN EN RUNDE MED TØRRBØRSTE

Har du testet tørrbørsting? Det er en enkel skjønnhetsrutine som det er fint å sette av noen minutter til, start i det små så vil du nok snart kjenne på at dette er noe du har lyst til å fortsette med. Vi liker å gjøre det på morgenen, da man får et lite energikick av at tørrbørstingen setter i gang sirkulasjonen i kroppen. Tørrbørsting utføres med en tørrbørste og gir huden en real eksfoliering, det får i gang blodsirkulasjonen og det skal visstnok motvirke synligheten av cellulitter og gjøre huden myk. Det er også litt ekstra digg å tørrbørste kroppen nå på høsten når det er litt kaldt og gufsete, siden man får opp varmen i kroppen når sirkulasjonen får en liten kick start.

4 gode grunner til å tørrbørste huden din:

  1. Det eksfolierer huden og gjør den myk.
  2. Det sies å øke blodsirkulasjonen din.
  3. Det kan motvirke og forbedre cellulitter.
  4. Det kan hjelpe dreneringen og eliminere væske i kroppen.

Så hvordan gjør man det? Man skal alltid arbeide seg mot hjertet, og med små sirkulære bevegelser. Start gjerne nederst ved føttene og arbeid deg oppover bena, og gjør det samme med armene og overkroppen. Husk at dette skal være behagelig, så ikke ta for hardt i. Varigheten bestemmer du selv men 5-10 minutter kan være en god start. Føl deg litt frem og start med tørrbørsting et par ganger i uken.

Husk at tørrbørsting bør gjøres på tørr hud, gi heller huden litt godt med fuktighet i etterkant. Børsting av tørr hud gir deg en god eksfoliering uten å fjerne hudens naturlige oljer. Etter du har børstet ferdig kan du hoppe inn i dusjen for å skylle av tørre hudceller og deretter smøre deg inn med en god krem eller olje.

Etter en runde med tørrbørsten kan det være lurt å få i seg godt med væske siden det setter i gang sirkulasjonen og lymfesystemet vårt. Denne tørrbørsten er fra Karmameju og er kjøpt på Gimle Parfymeri, men du kan finne tørrbørster i de fleste parfymerier og hos helsekost, et tips er å velge en som ligger godt i hånden.