Tomatsuppe med ekstra greens

EN ENKEL OG GOD HØSTSUPPE 

Det finnes knapt noe bedre enn varmende nærende supper på litt kalde oktoberdager. Og dette er vår absolutte favoritt om dagen. Tullete god og enkel å slenge sammen. Det er en deilig tomatsuppe med litt ekstra grønnsaker – ekstra sunn og god for kroppen med andre ord!

For å lage en kjele med nok suppe til 3-4 personer så trenger du:
– 2 bokser med hele flådde tomater
– 1 boks Mutti cherrytomater
– 1 stilk stangselleri
– 1 stor løk
– 1 gulrot
– 2 fedd hvitløk
– 2 spiseskjeer tomatpure
– 1 ts sukker eller honning
– 5 dl grønnsakskraft
– god olivenolje
– salt og pepper
– 1 pose sukkerterter

Bruk gjerne ferske urter som bladpersille og basilikum som topping også!

Start med å hakke opp løk, gulrot, stangselleri og hvitløk i små biter. Hell litt olivenolje i kjelen og fres grønnsakene i noen minutter, til løken har blitt blank. Ha i tomatpuréen og fres videre i 1 minutt. Tilsett de tre boksene med tomater og grønnsakskraften og la dette stå å putre i cirka 20 minutter til grønnsakene har blitt møre. Bruk en stavmikser og blend til suppen har fått en jevn konsistens. Smak til med sukker eller honning, salt og pepper.

Skjær sukkerertene i tynne skiver og topp suppen med de og friske urter – det er digg med litt knasende topping!