DIY fresh rengjøringsspray

LAG DIN EGEN NATURLIGE RENGJØRINGSSPRAY

Det er ganske så enkelt å lage en helt naturlig rengjøringsspray av ting du finner i kjøkkenskapet! Den er supereffektiv, samtidig som den lukter fresht av sitron. Alt du trenger er en stor glasskrukke, sitronskall og edikk og bittelitt tålmodighet, så har du plutselig en fresh giftfri spray til å rengjøre kjøkkenet.

Hvis du er av typen som starter dagen med et glass sitronvann, så er dette tipset perfekt for deg! For da vil du ganske raskt kunne fylle en krukke med sitronskall. Hvis ikke så får du lage deg et eller annet deilig med sitroner (for eksempel disse deilige raw sitronkulene med kokos eller denne varmende drikken med sitron, ingefær og rosmarin). Det du altså skal gjøre, er å fylle krukken ganske full med sitronskall, det skal helst ikke være igjen så mye fruktkjøtt på sitronene. Fyll deretter opp krukken med vanlig klar edikk 7%. Sett på lokket og la denne blandingen stå på kjøkkenbenken i 14 dager. Sil blandingen over i en krukke og bland inn like mye vann som edikkblanding, altså 1 del edikkblanding og 1 del vann. Hell blandingen over i en ren sprayflaske og rist godt. Sånn da har du laget din egen rengjøringsspray, giftfri og fresh!

Sprayen bør ikke brukes på marmor og stenflater.