Tar du godt vare på dyna di?

NY SESONG – PÅ TIDE Å TA FREM VINTERDYNEN

Hva er vel bedre enn å pakke seg inn i en lun og myk dyne, når det begynner å bli kaldt ute? En stor knitrende, varm sky som omfavner deg som en varm klem. Lett og luftig, men samtidig varm og god. En dyne du bare vil forbli omfavnet av.

En god dyne er helt essensielt for en god natts søvn og tar man godt vare på dynene sine så kan man ha disse i mange, mange år. Her har vi i samarbeid med Høie laget en liten guide til hvordan du best kan ta vare på dine dyner.

– Når du pakker ned dynen din for sesongen er det viktig å sørge for at den er helt tørr før den pakkes ned. Ikke oppbevar den for sammenpresset, det kan ødelegge den naturlige spensten og «fluffynessen». Brett den pent sammen og oppbevar den tørt og mørkt, gjerne i posen den kom i.

– Rist dynen godt før du tar den i bruk og heng den gjerne ut til lufting. Risting av dynen er noe du bør gjøre jevnlig gjennom sesongen, men unngå å banke eller støvsuge dynen.

– Kulde dreper midd, de dør på temperaturer mellom 15-20 minus. Luft gjerne dynene dine når det er så kaldt, de bør ligge ute i minimum 8 timer. Rist deretter dynen godt.

– Ikke re opp senga, i hvert fall ikke med en gang du står opp! Trekk dyna til side, slik at madrassen får luftet seg og fuktigheten etter natten ikke setter seg i dyne og pute.

– Det anbefales å vaske dynen en gang i året, gjerne i skiftet mellom sommer- og vinterdyne. Du kan fint vaske dynene selv, så lenge du har en vaskemaskin som tåler 7 kg. Vask dynen din på 60 grader og benytt kun 2/3 av normal dosering av vaskemiddel (bruk et vaskemiddel uten enzymer). Dette er for å sikre at all såpe blir vasket ut, og fyllet ikke klumper seg.

– Dersom du ikke har tørketrommel kan det være lurt å vaske dynen på våren slik at du kan henge den ute for tørk. Mange tyr til tennisballer ved tørk av dyner i tørketrommel. Dette er ikke nødvendig, da dynen vil fylle opp trommelen så mye at tennisballene ikke får bevege seg fritt. Rist heller dynen godt når den er helt tørr.

Man tilbringer en tredjedel av livet i sengen, og god søvn er så essensielt for å føle seg vel – så sørg for å lage det beste miljøet for god søvn med dyner og puter tilpasset ditt behov. Høie produserer sine dyner her hjemme i Norge og de er både Svanemerket og anbefalt av Asthma Allergy Nordic. Mange tror for eksempel at allergikere ikke kan sove med dun. Det stemmer ikke. Høie sine dundyner er så rene at de anbefales for allergikere.

Uansett behov, så har Høie en dyne som passer deg og er du på utkikk etter nye dyner, så kan du finne god hjelp ved å bruke Høie sin dynevelger. Hele dynekolleksjonen til Høie finner du her.