Organiser bildene på mobilen din

SLETT, SORTER OG FAVORISER

Vi er kanskje ikke de eneste som har mobilene våre fulle av bilder, filmer og koselige minner fra årene opp gjennom? Bildene, filmene og minnene er ikke alltid lett å slette, men trenger du egentlig alle bildene av den fjelltoppen? Av rosene i hagen eller de 10 selfiene du tok? Vi deler noen tips som gjør det enklere å holde mobilen og bildene dine organisert.

1. Sorter, slett og velg ut favorittene med engang! Etter en dag sitter du kanskje igjen med en del bilder, bruk litt tid på å slette de som ikke med bra og velg ut favorittene. Slett bildene hvor folk lukker øynene, de bildene som er uskarpe og så videre. Har du tatt 10 bilder så er det nok ikke mer enn 2-3 som er verdt å spare på.

2. Lag album på telefonen. Har du fått med deg at du enkelt kan lage album på telefonen? Det er gull å ha gjort når du skal finne frem bildene fra den spesielle ferieturen eller bilder du har tatt i jobbsammenheng. Gjør det til en vane å sortere bildene i album, og finn et system som fungerer for deg!

3. iCloud, Dropbox og andre steder du kan lagre bilder er gull for deg som tar mye bilder. Her kan du laste opp bildene og slette de fra telefonen, men hvis du plutselig skulle til å trenge de igjen kan du bare laste de ned igjen.

4. Hender det at du blir litt nervøs for hvilke bilder noen får se når de scroller i billedrullen din? Du kan enkelt skjule bilder fra billedrullen på iPhone ved å markere bildene og trykke på det lille ikonet nederst til høyre på skjermen (den firkanten med en pil), og deretter scrolle deg ned til «skjul» knappen. Da vil disse bildene legge seg i en eget album som heter «skjult». Men vær obs på at disse bildene fortsatt vil være synlig i andre album som hendelser og de tidssorterte albumene.

5. Og begynner mobilen din å fylles? Slett «Nylig slettet» albumet ditt, så skal du nok se at du får frigjort litt kapasitet!