Sånn skaper du fine stilleben

6 SMÅ TIPS FOR Å LAGE FINE STILLEBEN

Putter du også de fineste tingene dine sammen i små miljøer hjemme? Det gjør vi også! Vi elsker å være kreative å lage nye miljøer og små stilleben hjemme. Plutselig har vi skapt et helt nytt utrykk, helt gratis kun ved ting vi allerede har hjemme. Kun fordi gjenstanden har fått en ny plass eller kommet i et nytt miljø føles den plutselig helt ny. Vi har samlet de beste tipsene for hvordan du kan lage de fineste stilleben hjemme hos deg.

1. Vis frem de store gjenstandene dine. For å skape et rent utrykk er det superfint å kun bruke store gjenstander sammen istedenfor mange små. Det ser skikkelig lekkert ut på et konsollbord.

2. Prøv deg frem og ha det gøy. Må bildet henges opp eller kan det lenes mot veggen? Samle gjerne flere bilder i forskjellige størrelser, speil og stearinlys. Glasskupler er geniale å bruke for å samle små skatter du har kommet over på veien. Ved å putte de små tingene i en glasskuppel, så ser det straks mye mer ryddig ut!

3. En bokhylle er genialt for mange stilleben. For å skape ro og harmoni kan det være lurt å sortere bøker og gjenstander etter farge. Start med å putte de tyngste tingene nederst og gi hyllen mer og mer luft jo høyere opp du kommer.

4. Less is more og kill your darlings er også to fine setninger å ta med seg når du skal lage stilleben. Det er ikke alltid det fineste er å samle alle tingene du er glad i. Husk å la de små objektene skinne også. Et vintagefat kan romme både smykker, børster eller andre fine ting. Så lekkert!

5.  Et stilleben er ikke nødvendigvis gjort på 1-2-3. Det er viktig å vurdere det du gjør på avstand, da ser man ting på en helt annen måte! Kanskje må bildet flyttes, lysestaken tas vekk eller kanskje er det noe som mangler for å gi det lille ekstra?

6. Bøker og magasiner er superhot! Putt de oppå hverandre for å skape høyde på et bord. Det er også fint å bruke en bunke med magasiner under småsaker, det ser med en gang mer ryddig ut når det får denne «rammen».

Det viktigste av alt – ikke vær redd for å blande stiler, få frem din personlighet og ha det GØY!

Bildene er tatt på besøk i de fine hjemmene til Helene Hammer og Tone Kroken.