Cheesy grønnkålchips

EN SKIKKELIG DIGG SUNN SNACK TIL HELGEN

Vi er sikkert ikke de eneste som får lyst på noe digg når helgen sniker seg på! Og her har du noe skikkelig snadder, enkelt å lage og langt sunnere enn mye annen snacks! Nemlig en cheesy variant av grønnkålchips. Siden vi har brukt næringsgjær for å få til en digge cheesy smaken, så er også dette en helt vegansk snack!

Alt du trenger er en pose med grønnkål, litt rapsolje, himalayasalt og næringsgjær (sistnevnte får du kjøpt på helsekost).

Sett stekeovnen på 100 grader og finn frem et bakebrett som du dekker med et bakepapir. Start deretter med å vaske grønnkålen godt, og tørk den godt – slik at salt, olje og næringsgjær fester seg bedre. Så fjerner du de groveste stilkene, ved å rive av bladene. Legg alle bladene i en stor bolle og drisle over litt rapsolje (du kan selvfølgelig bruke en annen olje, men det bør være en olje uten så mye smak). Masser oljen godt inn med hendene. Dryss over 1/2 teskje himalayasalt og en spiseskje næringsgjær, og bland godt med hendene.

Fordel bladene utover bakebrettet og strø over litt ekstra næringsgjær – det er det som gir den digge cheesy smaken! (Du kan også lage et snadderkrydder til popcorn med næringsgjær, se oppskriften vi har delt her). Stek grønnkålen til de blir sprø og har fått en fin farge, det vil ta cirka en halvtimes tid, men varierer veldig fra ovn til ovn så følg med.

Sånn, da er det bare å kose seg. God helg da dere!