En mini gua sha guide

EN LITEN GUIDE TIL Å VELGE RETT GUA SHA

Skal du skaffe deg din første gua sha, eller ønsker flere til samlingen? Her skal vi gi deg en liten guide til litt ulike gua sha stener! Det er så mange forskjellige utforminger, materialer og størrelser å velge i – så vi skal forsøke å gjøre det litt enklere å velge den rette for deg!

Gua sha er et tradisjonelt kinesisk redskap som er blitt brukt i flere tusen år i Kina, selve ordet «gua» betyr å skrape og «sha» betyr røde flekker/rødme. Og gua sha handler mye om nettopp det, man bruker disse redskapene til å skånsomt skrape huden for å sette i gang sirkulasjonen i stagnerte områder, skape en lymfedrenerende effekt og løsne opp i spenninger. Gua sha kan brukes både i ansiktet og på kroppen, og de ulike stenene har litt ulike egenskaper etter hvilken fasong de har.

Hvis du først vil lese litt mer om hva gua sha er, så kan du også sjekke ut dette innlegget.

Når du skal velge gua sha til kroppen, så er det de litt større variantene du bør gå for. Gjerne en med både en taggete side og en glatt side, slik at den har flere bruksområder. Den taggete siden går litt mer effektivt og dypere til verks, mens den glatte siden gir en smoothere og mer skånsom opplevelse. Siden man alltid skal bruke en god olje på huden når man bruker gua sha stener, så er det lurt å velge en sten som ligger godt i hånden – slik at den ikke glipper. (Legg gjerne et håndkle på gulvet, slik at gua sha stenen ikke ramler rett i hardt flisegulv hvis du skulle være uheldig å miste den).

De dråpeformede/hjerteformede store gua sha stenene, slik som den sorte over er en perfekt sten for kroppen, og da spesielt ben. Den ligger godt i hånden, selv når man bruker litt mer press – og har både en glatt side, to ruglete sider og en spiss som kommer godt til på punkter der det sitter spenninger.

Mindre varianter med tagger kan også brukes på kroppen, men er da ofte bedre på overkropp, skuldre og nakke, slik som den lyserosa som nesten ser ut som en liten sky her under og den cremefargede med tagger. Sistnevnte er også veldig deilig å bruke på hodebunnen! Disse mellomstore variantene som den som er formet som en sky, og den cremefargede er også fine å bruke i ansiktet – hold de gjerne mot de ulike kurvene i ansiktet og kjenn litt på hvordan de passer ansiktet ditt når du skal velge deg en sten.

De litt nettere gua sha stenene er perfekte til ansiktet. De ulike kurvene på stenene er ment for å komme til på ulike plasser i ansiktet.

De små dråpeformede/hjerteformede – slik som den lyserosa i rosenkvarts på bildet, er en perfekt liten allround sten til ansiktet. Den rette siden er perfekt for tradisjonell gua sha massasje, de to buene på toppen er perfekt å bruke langs kinnbein, øyenbrynsbein og ansiktets kurver. Den spisse enden kommer til bedre rundt øynene og på ulike punkter man vil fokusere på – og den ruglete siden er fin for en litt dypere effekt.

Gua sha formet som en liten fisk –  denne varianten er også en perfekt liten allround sten, spesielt fin for nybegynner. Den glatte lange siden er perfekt for massasje og drenasje, mens halepartiet er perfekt formet for å følge konturene av ansiktet langs kjeven, kinnbein, rundt øynene. De små spissene på halen er også supre for å jobbe med muskelspenninger og ulike punkter.

Gua sha stener er ofte laget av ulike krystaller, men du kan også få kjøpt gua sha i andre materialer slik som tre eller stål.

Har du lyst til å skaffe deg noen gua sha stener? Du kan blant annet finne gua sha stener fra Amazing Space hos Gimle økologiske parfymeri, det finnes et stort utvalg på Etsy, eller du kan klikke hjem Gua Sha fra Wildling eller Calmlish.