Houseplant of the week

VI HAR FORELSKET OSS I CALADIUM

Da disse vakre plantene sto så vakre foran oss på vår lokale blomsterhandler, så kunne vi ikke la være. Disse to måtte bli med hjem! De kommer i alt fra en hvit variant til mørkerøde. Vi endte opp den vakre hvite og en lys grønn med frisk rosa og hvitt. Nå håper vi bare at vi får disse tropiske skjønnhetene til å trives godt hjemme hos oss.

Caladium er jo en tropisk plante, så hun liker å ha det fuktig, varmt og få mye lys (hun setter garantert pris på dette plantetipset som vi delte tidligere)! Ikke sett de i direkte sollys, men finn en plass med masse indirekte lys. De skjøre bladene til frøken Caladium blir solbrent i direkte lys.

Og du, Caladium er faktisk en knoll. Det vil si at den mest sannsynlig vil visne og miste alle bladene sine til vinteren når vi kommer til de mørke månedene, men ikke fortvil – hun vekkes til live igjen når vårsolen kommer! Så for all del, ikke kast den hvis den mister bladene i vinter, da har hun en liten skjønnhetssøvn.

Når det kommer til vanning, så liker Caladium å ha jevnt fuktig jord! Og hun vil aller helst vannes fra undersiden. Det kan være lurt å bruke en bit med oasis nederst i potten, og hele tiden sørge for at denne er fuktig, slik kan planten hele tiden drikke når den selv ønsker det! Og når det kommer til vannet, ikke bruk kaldt vann, hun er ingen isbader og liker vannet lunkent og godt!

Fikk du også lyst på en vakker Caladium, da bør du ta turen innom mester Grønn nå, de har sikkelig mange fine! Og du, har du noen gode Caladium-tips? Send de gjerne til oss på Instagram!