Yummy ertehummus

DENNE GRØNNE HUMMUSEN FUNKER TIL ALT 

Lyst til å lage noe godt til å ha ved siden av middagen i dag? Denne er grønn og skikkelig god, ertehummus funker til absolutt alt! Yum! Den er helt super i salater, som dipp, ved siden av sommerens grillmat eller bare som pålegg på et knekkebrød på morgenen.

For å lage ertehummus trenger du:
250 g fryste erter
1 fedd hvitløk
3 ss lys tahini
2 ss olivenolje
0,5 saften av en sitron
2 ts spisskummin
Salt og pepper
Vann

Kok opp en liten kjele vann og tøm de frosne ertene i en sil og sett tilside. Når vannet har kokt opp heller du det varme vannet over ertene i dørslaget, slik at de tines. Putt deretter erter, hvitløksfedd, sitronsaft, olje og spisskummen i en blender og blend til du har fått en grov masse. Hummusen kan godt være litt grov i konsistensen, men hvis du vil ha den litt mer flytende kan du fylle oppi litt vann til du har fått ønsket konsistens. Smak til med mer sitron, salt og pepper.

Hummusen holder i 3-4 dager i kjøleskapet. Enjoy sweets!