Choco maca smoothie

NÅR FROKOSTEN SMAKER SOM DESSERT

Denne smoothien er perfekt de dagene man er litt fysen, da er det litt digg å kunne starte dagen med smaken av sjokolade. Den krever heller ikke noen særlige forberedelser, så lenge du har frossen banan. Et lite tips er å fryse ned de bananene som begynner å bli litt overmodne, skjær de i biter og frys de ned – så har du alltid litt banan klar til en digg smoothie.

Vår choco maca smoothie inneholder:
– en frossen banan
– en spiseskje raw cocoa pulver
– en teskje macapulver
– en klunk med mandelmelk
– valgfri topping, det er godt med noe som har litt krønsj, slik som kakao nibs og kokosflak. Banan i skiver er også helt topp!

Putt frossen banan, pulveret og en litt mandelmelk i en blender og blend i vei. Tilpass tykkelsen på smoothien med litt mer mandelmelk. Hell over i et glass og topp med det du ønsker, men la det gjerne være noe med litt krønsj og tyggemotstand!

Macapulver kan forresten kjøpes på helsekost, det er et pulver laget av en rot som også kalles peruansk ingefær siden det er kjent for å ha litt av de samme egenskapene som ingefær. Det sies at maca skal gi godt med energi. Uansett, den tilfører smoothien en god dose mineraler som kalsium, kalium, magnesium og jern, og inneholder også mye proteiner, fettsyrer og vitaminer. Topp hvis du vil tilføre smoothies en ekstra liten boost.