DIY skrubb for hodebunnen

GI HODEBUNNEN LITT EKSTRA OMSORG I HELGEN

Har du testet hodebunnsskrubb før? Hvis ikke, så er det på høy tid! Det er en superfin måte å få rensket bort produktrester og forebygge tørr og kløende hodebunn. Håret har også godt av at du tar ekstra godt vare på hodebunnen, det sies at god blodsirkulasjon i hodebunnen stimulerer hårveksetn og gjør håret sunnere og mer glansfullt.

Hvis du for eksempel har lyst på litt ekstra volum, så er det genialt å gi hodebunnen en god skrubb. Produktrester har en tendens til å tynge ned håret, så gi hår og hodebunn en fresh start på helgen med denne hjemmelagde hodebunnsskrubben – så skal du se at håret får et skikkelig løft!

Ingrediensene har du nok allerede i kjøkkenskapene, alt du trenger er himalayasalt, olivenolje og sitron – eventuelt litt eplesidereddik! Vi har latt oss inspirere av hodebunnskrubben til Caroline Skjelbred, for hvem vil vel ikke ha samme manke som henne? Bland like mengder himalayasalt, olivenolje og sitronsaft eller eplesideredikk i en bolle eller et lite glass, og rør rundt.

Ta med blandingen inn i dusjen og fukt håret. Deretter kan det lønne seg å dele opp håret i noen få seksjoner, slik at det er lettere å fordele skrubben. Rist på glasset med skrubben, eller rør rundt, før du heller litt av blandingen i skillen i hver seksjon. Deretter masserer du skrubben godt inn i hodebunnen, før du skyller håret og sjamponerer håret. Du må nok regne med å sjamponere håret 2-3 ganger før du går skylt ut olivenoljen. Avslutt med en god balsam eller kur.

Gjør gjerne dette med jevne mellomrom for en sunn og frisk hodebunn!