Hjemmelaget pasta på menyen

I DAG BLIR DET ITALIENSK AFTEN HER HJEMME…

Hjemmelaget pasta har vi alltid drømt om å lage. Vi har tenkt at det krever mye, tar lang tid og at det er like greit å kjøpe en pakke med ferdig pasta. Men å lage pasta hjemme selv er faktisk lekende lett. Du må kanskje sette av litt mer tid, men oppskriften er lekende lett og med god musikk i bakgrunnen og solen som tittet inn gjennom vinduet så gjør det ingenting å bruke litt mer tid på kjøkkenet.

Du trenger følgende: 
250 g durumhvete
2 egg
2 ekstra eggeplommer
Sopp
2 fedd hvitløk
2 dl fløte
En god neve revet parmesan
2 dråper (yes, kun 2 dråper!) med trøffelolje
Salt og pepper

Legg ut 250 gram mel i en liten høyde og lag en liten grop i midten. Putt i 2 egg, 2 ekstra eggeplommer og en liten teskje salt i gropen, og start med å dytte melet opp i gropen slik at alt blander seg. Snart har du begynnelsen på en deig, forsett med å kna godt sammen. Deigen skal bli smidig og myk og vi knadde i opptil 15 minutter før vi sa oss fornøyde. Når deigen er myk og smidig pakker du den inn i litt plastfolie og lar den hvile i en halvtimes tid. Deretter begynner du å steke hakket sopp og grovhakket hvitløk, og setter dette til side mens du venter på pastaen.

Hvis ikke du har en pastamaskin kan du fint bruke en kjevle og her må du huske kjevle ut så tynt du bare klarer – da pastaen sveller når den kommer i vann.

Strø ut litt mel på benken, finn frem deigen og kjevle i vei. Når du har kjevlet ut en avlang form på pastadeigen, så lager du en brett på cirka 5 centimeter på ene langsiden, og fortsetter å brette deigen innover til du har en avlang rull med brettet deig. Deretter kutter du pastaen i passende bredde med en kniv, vi valgte en bredde på cirka en halv centimeter. Så er det bare å rulle ut fine pastaremser!

Pastasausen er lagd litt på slump, men smelt en god klump med godt smør og bland inn cirka 2 dl fløte. La dette koke opp og rør inn en god neve revet parmesan og 2 dråper trøffelolje. Smak deg til med salt og pepper. Pastaen skal koke i ca 2-3 minutter, men smak på den underveis da den plutselig kan trenge litt lenger koketid, avhengig av tykkelse på pastaen din. Legg pastaen på en fin tallerken og topp den med sopp, hvitløk og deilig saus. Og selvsagt litt fersk basilikum… Bon Appétit!