Syltet rødløk på 1-2-3

DET DIGGESTE TILBEHØRET TIL ALT!

Når du først har begynt å lage syltet rødløk, så er det noen du alltid kommer til å ha en krukke av i kjøleskapet! Det er så digg på alt som er av retter – alt fra salater, til grillmat, tilbehør til middag, som topping på brødskiva. Yum, det funker på det meste! Og det er enkelt å lage selv, du trenger bare noen rødløk, eddik, sukker og vann.

Får å fylle en ganske stor krukke så trenger du følgende:
2-3 rødløk (avhengig av hvor store de er)
1 dl klar eddik 7%
2 dl sukker
3 dl vann

Finn frem en glasskrukke eller annen beholder med tett lokk, og sørg for at den er helt steril og ren. Det gjør du enkelt ved å sterilisere den med kokende vann. Deretter finner du frem en liten kjele og koker opp vann, eddik og sukker. La blandingen koke til sukkeret har løst seg opp. Mens dette koker så skreller du løken og deler de i to, deretter opp i skiver. Fyll glasskrukken med løken og hell over den kokte laken. Laken skal dekke rødløken. Sett på lokket og la blandingen stå og avkjøle seg på benken, før du setter krukken i kjøleskapet.

 

Den syltede rødløken er ferdig til å spises etter et par timer, men la den gjerne stå natten over så smaken får satt seg litt ekstra godt. Den syltede rødløken holder seg ganske lenge når du oppbevarer den i et tett glass i kjøleskapet, men du kommer nok til å spise den opp i løpet av ganske kort tid – for dette er digg!