Horn med pesto

DEILIGE HORN FYLLT MED SITRONPESTO

I påsken er det perfekt å bake deilige horn som man kan nyte på en liten skogstur eller i solveggen på balkongen. Du kan selvfølgelig fylle de med akkurat det du vil, men denne varianten med sitronpesto kan virkelig anbefales!

Du trenger følgende:
3,5 dl melk
1 pose tørrgjær
1 liter hvetemel
1 teskje salt
1 egg
100 gram meierismør
1 glass med pesto (vi brukte en grønn pesto med sitron. Men du kan gjerne bruke vanlig grønn pesto, eller lage din egen sitron pesto ved å blande litt sitronsaft i).

Ha hvetemel, tørrgjær og salt i en kjøkkenmaskin. Smelt smøret på lav varme og bland inn melken. Når blandingen er fingervarm, så kan du helle den oppi bakebollen sammen med det tørre. Elt i 5 minutter på lav hastighet, øk deretter hastigheten og elt i to minutter til. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og sett til heving et lunt sted, la heve i 40 minutter.

Ha deigen ut på en benk med mel og del deigen i to deler. Kjevle hver del ut til en stor runding. Bruk en kniv og del hver runding i 8 «pizzastykker». Smør pesto utover hvert stykke. Rull sammen «pizzastykkene» til horn, start å rulle ytterst der stykket er bredest og rull inn mot spissen. Legg hornene på et bakepapirkledd stekebrett, dekk med kjøkkenhåndkle og etterhev i 35 minutter. Pensle med vispet egg og stek i ovnen på 225 grader, i 10-13 minutter.

Det er også veldig digg å fylle de med rød pesto og soltørkede tomater i biter!