Brokkoli og kokossuppe

EN DEILIG GRØNN SUPPE AV DET VI FANT I SKAPET

Det er noe ekstra koselig med å ta med seg en suppebolle ut i solveggen og sette seg der og spise den med solbriller på nesetippen og et nytt fresht magasin. Denne suppen ble til da vi tok utgangspunktet i hva vi hadde tilgjengelig i kjøleskap og skap, og mums – dette var digg!

For å lage denne grønne suppen trenger du følgende:
– en stor bunt brokkoli
– en løk
– et par fedd hvitløk
– en liten pose med baby leafs, eventuelt en håndfull spinat
– en boks kokosmelk
– cirka 5 desiliter grønnsakskraft
– fersk koriander
– lime
– salt og pepper

Hakk løk og hvitløk i biter, putt det i en kasserolle og la det surre seg blankt i en god olje. Skjær brokkolien i passelig store biter og tilsett i kasserollen sammen med grønnsakskraften og kokosmelken. La det putre til brokkolien er blitt mør. Bruk en stavmikser og bland godt til du har en jevn suppe. Tilsett baby leafs eller spinat og en håndfull koriander og blend inn med stavmikseren. Smak til med salt og pepper og litt saft fra fersk lime. Server gjerne med litt ekstra koriander på toppen!