Raw sitron og kokoskuler

OPPSKRIFTEN TIL DERE SOM ELSKER SITRON

Eller til dere som begynner å elske sitron etter å ha smakt disse, for så tullete gode er de faktisk! Og de er enkle å lage. Du trenger heller ikke masse rare ingredienser, mye av det har du nok i skapene allerede. Og det beste av alt? Selv om de smaker som den diggeste Fox-karamellen du kan tenke deg, så er de faktisk ganske sunne – så nyt hver eneste bit med god samvittighet, midt i uka om du vil!

Du trenger følgende får å lage disse raw sitron og kokoskulene:

3 dl usaltede cashewnøtter

2,5 dl kokosmasse

Zestet sitronskall fra 2 økologiske sitroner

1/2 dl presset sitronjuice

1/2 dl honning

2 spiseskjeer smeltet kokosnøttolje

1 teskje malt gurkemeie

Å lage raw kuler høres ofte litt komplisert ut, men vi lover – disse er superenkle! Start med å finne frem alle ingrediensene, zest skallet fra to sitroner og press den sitronjuicen du trenger. Deretter putter du alle ingrediensene i en blender eller kjøkkenmaskin som takler å knuse nøtter. Hvis blenderen din ikke er så sterk, så kan det lønne seg å hakke opp cashewnøttene litt først – slik at blenderen får en litt enklere jobb. Blend til du får en tykk, jevn masse. Sørg for å skrape ned den masse som ligger langs kantene innimellom, slik at alt blandes godt. Legg deretter blandingen i en bolle og sett i kjøleskapet en times tid.

Når blandingen har blitt kald kan du ta den ut fra kjøleskapet og rulle passende store kuler. Rull deretter kulene i kokosmasse. De du ikke spiser opp med en gang kan du legge i en tett boks i kjøleskapet. Det er så deilig å kunne hente frem noen slike deilige kuler i løpet av dagen – YUM!