Strikk til din lille mini me

– FORDI DET ER GANSKE GØY Å MATCHE!

Det er veldig gøy at alle strikkeoppskriftene for barn fra Knit Camilla Pihl har blitt tatt så godt i mot! En av mine mest populære gensere å strikke er KARI genseren da den er perfekt for deg som er nybegynner på strikk og den kan varieres i uendelige varianter av striper og farger. Og en Kari genser til de aller minst strikker du i løpet av ett par timer, da det går superraskt på tykke pinner.

Jeg har strikket min i størrelse 2 år så oppskriften jeg legger ut her vil være i den størrelsen. Vil du strikke den til litt større barn, bruker du denne oppskriften, men istedenfor å strikke den med striper strikker du den i 2 farger

Du trenger 2 nøster FNUGG i farge kamel og 2 nøster Fnugg i natur eller hvit. Og rundpinne nummer 12 og 15. Hele genseren strikkes med dobbelt garn.

BAKSTYKKET
Legg opp 20 masker med hvit på pinne nr 12.
Strikk 4 cm vrangbord fram og tilbake med 1 rett, 1 vrang.
Skift til p nr 15 og strikk videre i glattstrikk. Strikk til arbeidet måler 18 cm. Bytt deretter farge til kamel og strikk til arbeide måler
36 cm. Fell løst av alle masker

FORSTYKKET
Legg opp og strikk som bakstykket til arbeidet måler 32 cm. Fell løst av de midterste 4  maskene
til hals, og strikk hver side ferdig for seg. Fell videre til halsen på hver 2. pinne. Strikk til arbeidet måler 36
Fell løst av.

ERMENE
Legg opp 11 masker med hvitt på pinne nr 12.
Strikk 4 cm vrangbord fram og tilbake med 1 rett, 1 vrang.
Skift til pinne nr 15 og strikk videre fram og tilbake i glattstrikk. Samtidig, på 1. pinne, økes det 2 masker jevnt fordelt slik at du får 13 masker på pinnen.
Gjenta økningene på denne måten på hver 4 cm til du sitter med 17 masker på pinnen. Når du har strikket  15 cm med hvitt bytter du farge til kamel. Strikk til arbeidet måler 26. Fell løst av.
Strikk et erme til.

MONTERING
Sy sammen på skuldrene, kant i kant slik at det ikke blir en tykk søm.
Sy i ermene, pass på at midt på ermet møter skuldersømmen.

Har du lyst på en Kari genser til deg selv og? oppskriften finner du her. ( I omvendt fargekombo)