Sunn snack med kikerter

DETTE KAN JEG SNACKE PÅ UKA LANG

Ovnsristede kikerter med krydder er skikkelig snadder! Og det er enkelt å slenge sammen når du er fysen på noe godt. Det tar riktignok litt tid i ovnen, men forarbeidet er gjort på et blunk! Alt du trenger er en boks med kikerter, litt god olje og valgfritt krydder. Denne gangen krydret jeg de med paprikapulver og himalayasalt, men det er også digg med chilikrydder, friske urter eller annet krydder du liker godt!

Det er superenkelt, du gjør følgende – hell kikertene i et dørslag og skyll godt i kaldt vann. Rist godt slik at det meste av vannet renner av og la de tørke litt før du heller de oppi en bolle. Sprinkle over olivenolje og en god dæsj himalayasalt og paprikakrydder. Bland godt og legg kikertene utover et bakepapirkledd stekebrett. Varm opp ovnen til 190 grader, og stek til kikertene er gyldne og sprø. Steketiden varierer en del fra ovn til ovn, men cirka en halvtimes tid.

Hell over i en bolle og nyt de som en kveldssnack, eller server som topping på en suppe eller i en salat.