Hjemmelagde tortillas

SOLSKINN OG HJEMMELAGDE TORTILLALEFSER

Jeg blir så glad på slike dager der kjøkkenet fylles av deilig solskinn! Da er det ekstra hyggelig å stå der og kokkelere. Før helgen testet jeg ut å lage hjemmelagde tortillalefser for første gang, og det var jo så lettvint! Og det smakte så digg, så det anbefaler jeg å teste ut neste gang det er taco på menyen!

Til 15 lefser så trenger du cirka en liter havremel, 3-4 desiliter lunkent vann, 3 spiseskjeer olivenolje og en liten klype salt. Bland sammen alle ingrediensene og elt godt. Bruk en kjøkkenmaskin eller kna med hendene, begge deler funker like fint! Deigen skal bli fast, smidig og ikke for klissete. Del opp deigen i 15 små emner og la de hvile i 20 minutter med plastfolie over seg, slik at de ikke blir tørre.

Bruk godt med mel og kjevle ut runde, tynne lefser. Stek lefsene i en tørr panne (eller på en takke hvis du har det), på middels til høy varme. Når tortillaslefsene er ferdigstekte så kan du legge de i et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme og myke. Hvis det samler seg opp mye mel i stekepannen så bør du børste vekk det, slik at lefsene ikke får smak av brent mel.

Nam – disse er helt tullete gode! Og du, denne oppskriften på wrap er veldig digg!