Gua sha til kropp og ansikt

-Inneholder reklame for egne merkevarer-

MITT FAVORITT TOOL FOR KROPP OG ANSIKT! SI HEI TIL GUA SHA.

Vi har skrevet om gua sha her tidligere, men etter at jeg la ut gua sha stenene mine på instastories her om dagen så ble flere av dere nysgjerrige. Gua sha er en 2000 år gammel kinesisk behandlingsmetode, hvor huden ‘skrapes’ med en sten og teknikken kan sammenlignes litt med akupunktur da man stimulerer forskjellige soner i fjeset og på kroppen. Jeg føler de får i gang en god flow i kroppen, noe som er skikkelig deilig når man er gravid.  Du kan lese mer og gua sha, graviditet og amming her.

Gua Sha har på mange måter de samme fordelene som massasje, ved økt sirkulasjon kan man få en oppstrammende effekt og man får løst opp blokkeringer og knuter.

Gua sha stenene kommer i forskjellige former og størrelser slik at de kan brukes til både ansikt og kropp. Jeg har brukt mine i noen år, noen ganger hver dag, andre i perioder når jeg føler for å få i gang blodsirkulasjonen eller når fjeset føles litt «puffy».  (Da er og en faceroller til fjeset helt magisk! ) 

Gua sha brukes sammen med en olje og jeg elsker å bruke min egen rosehip oil fra Camilla Pihl Cosmetics når jeg bruker den i ansiktet. Nyperoseolje, mandelolje og araganolje er noen av oljene du finner i flasken. Den er uparfymert og en favoritt hos meg. På kroppen bruker jeg gua sha sammen med hvilken som helst kroppsolje jeg har stående i baderomskapet. (Jeg burde kanskje utvikle en egen til olje til kroppen?)

Jeg har kjøpt min store blå gua sha sten fra Amazing Space på Gimle Økologiske parfymeri, og jeg har flere varianter av den mindre til fjeset som jeg har klikket hjem fra Etsy. Det finnes utallige gua sha teknikker som virker og behandler forskjellige områder på fjes og kropp og det ligger masse filmer på youtube, men sjekk gjerne ut denne siden og denne videoen.

Det finnes og mange gode instagramkontoer som legger ut videoer og tips-. Mine favoritter er Wildling_beauty, Britta Plug (hun blir av Harpers Bazar kalt  selve «Queen of Holistic Skincare») og Treatmentbylashin.