Ett lite liv ble til

DETTE ER VÅR HISTORIE

Har tenkt lenge på hvordan jeg skulle dele min historie om det å bli gravid. Jeg vet at det med å få barn og bli gravid er et tema som engasjerer og som for mange kan være sårt. Særlig for de som sliter og har slitt i flere år med å få barn. Det er nesten så jeg er jeg litt redd for å fortelle min historie, for jeg bare ble gravid! Sånn helt ut av det blå, uten å ha prøvd og feilet. Og det er skikkelig fint!

Så dette er vår historie…

Jeg tror ikke jeg har hatt et eneste intervju de siste 10 årene hvor jeg ikke har blitt spurt om barn. Vil du har barn, når skal du ha barn, er du gravid? Jeg har alltid syntes det har vært ett vanskelig spørsmål å svare på da sannheten er at jeg aldri var helt sikker på hva jeg ville. Jeg er 41 år og Peter 44, og sannheten er at det aldri har vært ett savn i livet vårt å ikke ha barn. Vi har vel egentlig tenkt at vi ikke skulle ha barn, at livet vårt er helt fantastisk uten!

Så har det kommet perioder der da har sneket seg inn litt tvil, ‘kommer jeg til å angre på dette valget når jeg blir eldre?’ Jeg har gått frem og tilbake og tenkt så mye at jeg holdt på å bli gal. Tanken på å sette et barn til verden gjorde meg livredd, så jeg skjøv det bort igjen og igjen.

Peter og jeg har vært utrolig heldige i livene våre. Vi har opplevd og levd mye! Har sett fantastiske steder og ting andre kanskje bare kan drømme om i løpet av et liv. Vi har reist, vi har opplevd, vi har spist, vi har hatt stor suksess, og er utrolig takknemlige for livet vi har skapt sammen, men kunne det by på noe mer?

I sommer da vi dro på ferie tenkte vi mye på dette. Hva skal vi gjøre i årene fremover, hva skal vi fylle livet med? Finnes det noe mer enn det vi er klar over?

Og dagen etter ble jeg gravid! Altså, det visste vi selvsagt ikke da, men når jeg tenker på det i ettertid så føles det som om noen andre tok valget for oss. At denne lille jeg bærer på ville komme til oss! Skulle komme til oss!

Jeg kom hjem og hadde et møte med designteamet mitt før vi skulle til København Fashion Week med den nye CAMILLA PIHL kolleksjonen. På møtet gikk vi gjennom de forskjellige plaggene og jeg prøvde de på for å sjekke at alt var ok før vi dro. Alle buksene var plutselig veldig trange og jeg skjønte ingenting. Jeg hadde trent og spist sunt hele ferien og klødde meg i hodet.

Vi dro til København og jeg sjekket kalenderen min. Jeg var en uke over tiden. Jeg er aldri for sen. Tenkte kanskje at det var jetlaggen som hadde slått inn og at den hadde klusset med syklusen min.

Også begynte det å kile litt i magen, litt som om en liten sa «Hallo! Her er jeg! Se meg da!». Så kjøpte jeg en graviditetstest, og en tidlig morgen i København på ett hotellrom lyste det opp 2 røde streker! Og i det sekundet smeltet hjertene våre! Er vi virkelig gravide?!

– Og det var vi! Og det føltes ut som den mest naturlige og fineste tingen i hele verden! Så gikk vi rundt i København med en liten hemmelighet bare vi visste om.

Og siden den gang har Peter og jeg smilt fra øre til øre! Vi skal bli foreldre og ingenting har noensinne føltes finere og mer naturlig enn akkurat det!