Rød curry, kokos og eple

EN DEILIG SMAKSFEST AV EN SUPPE

Frister det med en smakfull suppe med masse god næring på starten av året? Jeg vet, man kan ofte være litt matlei på denne tiden av året, og da er mitt triks er å lage mat med masse freshe smaker. Dette er en suppe du lett kan tilpasse egen gane, lag en mild variant eller kjør på med mer spice!

Du trenger følgende:

 2 løk, 1 stor søtpotet, 1 hvitløk, 1 grønt eple, red curry paste, 1 boks med hakkede tomater, 1 boks med kokosmelk, 1 boks med røde linser, en god kraft (gjerne grønnsakskraft eller kyllingkraft), fersk koriander, 1 lime og usaltede peanøtter. 

Start med å kutte løk og hvitløk i fine biter og surr dette blankt i en god olje. Skrell søtpoteten og skjær denne og eplet i passe store biter, og putt opp i kjelen og la det surre litt sammen med løken. Tilsett et par skjeer rød currypaste og bland godt. Tilsett cirka 5 desiliter kraft og en boks med hakkede tomater og la det småkoke i en halvtimes tid. Skyll de røde linsene godt under kaldt vann og putt i kjelen. Hell oppi boksen med kokosmelk og rør godt rundt, før du smaker deg til med saft fra en lime, salt og pepper. Hvis du vil ha mer smak, tilsetter du litt mer curry paste. Ønsker du en hottere variant så kan du slenge oppi litt chili!

Server med fersk koriander og peanøtter på toppen – yummie!