Fine ting på veien

NORSK DESIGN I EN GAMMEL SKIFABRIKK PÅ FÅBERG

Hvis du skal ta veien oppover Gudbrandsdalen eller til Hafjell anbefaler vi et stopp innom Fåberg. I det som tidligere var verdens eldste skifabrikk finner du nemlig en interiørskatt; showroomet og butikken til det norske merket MENT. De industrielle lokalene ligger rett nede ved bredden til Lågen og omgivelsene er en opplevelse i seg selv.

Man blir tatt litt på senga over å finne et slikt sted på lille Fåberg. Det hele startet med to søstre, Ingvild og Sidsel, som i 2012 startet et eget designverksted der de ville lage noe unikt og personlig inspirert av den nordiske naturen – noe man fikk lyst til å kjøpe, ta vare på og siden la gå videre i arv. Og slik ble MENT til. Deres showroom, butikk og designstudio kan du besøke i det gamle fabrikklokalet på Fåberg.

I MENT sin kolleksjon finner man blant annet vakre vaser, serviser og lykter i gjennomfarget porselen – en egen teknikk som de to søstrene har utviklet. Alle produktene designes i designstudioet som deler lokaler sammen med showroomet og butikken.

Bak de fine glassveggene i lokalene så kan du se hvordan det jobbes med å utvikle nye design og nye produkter i designstudioet.

Og resten av de 1000 kvadratmetrene er fylt opp med en kombinasjon av butikk og showroom, og fantastisk fine utstillinger av alle produktene, både porselenet, men også tekstiler, keramikk og bestikk som søstrene har forelsket seg i på jakten etter de helt unike gjenstandene.

Vi elsker måten de bruker materialer fra naturen i utstillingene sine – masse inspirasjon til ting vi vil prøve hjemme! Den ene søsteren bak MENT har tidligere vært blomsterdekoratør, noe showroomet og butikken bærer preg av.

Vi sikler litt på Goa bestikket som MENT-jentene har agentur på i Norge, du kjenner det kanskje igjen hvis du har vært innom Merci i Paris.

MENT sitt showroom og butikk er oppe 10-17 fredager og 10- 15 lørdager, men med utvidede åpningstider i desember. En fin plass å besøke for de helt unike julegavene og en stor dose inspirasjon. Du finner de i Elvefaret 16 på Fåberg.

Og du, du har også mulighet til å få en guidet omvisning på fabrikkene deres, som ligger noen meter lenger bort i gata – da kan man få et innblikk i selve produksjonen, og den fire dager lange reisen en kopp må gjennom fra man starter på den til den er helt ferdig. Det kan du lese mer om og booke her.

Og skal du ikke denne veien med det første, så har du mulighet til å følge MENT sin instagramkonto for masse inspirasjon og flotte produkter.