Tennbrikker som lukter jul

GI BORT VELDUFTENDE HJEMMELAGDE TENNBRIKKER

I år lager vi noen av julegavene selv! Slike små prosjekter er hyggelig å holde på med nå som kveldene er blitt mørkere, og dette er en gave som garantert settes pris på i vinter. Tenk deg så deilig det er å tenne opp i peisen og kjenne den gode lukten av julekrydder bre seg i hjemmet.

Mange av tingene du trenger, kan du nok finne i kjøkkenskapet. Du trenger noen muffinsformer i papir – gjerne hvite eller i gråpapir, en pakke med støpemasse til lys (det finner du på Panduro og hobbybutikker), og masse julekrydder. Her har vi brukt kanelstenger, nellikspiker, nellikstjerner, laurbærblader – vi har også brukt tørkede eukalyptusblader og litt never fra vedkubber. Du kan også bruke tørkede kongler.

Så er det bare å smelte støpemassen etter anvisningen på pakken, fylle muffinsformene med krydder, blader og never – og helle over den smeltede støpemassen. Hvis du har muffinsfat hjemme, du vet slike stekebrett til å sette muffinsformer i, så kan det være lurt å bruke det slik at muffinsformene står stødig. Sett de fylte muffinsformene kaldt, så stivner støpemassen på et blunk. Legg de gjerne i en fin krukke eller en fin pose, og gi bort som en varmende, velduftende julegave!