Pasta med sopp og urter

A PLATE OF PASTA IS NEVER WRONG

Det er få ting som er så deilig som en stor bolle med pasta, ultimat comfort food på en kald novemberdag. I dag tok vi en tur innom den lille lokale grønnsakshandleren og handlet med oss det som fristet mest – vi endte opp med masse ulike typer sopp, friske urter og parmesan. Og denne deilige mandagslunsjen på Pihl-kontoret vil vi dele med dere!

PIHL PASTA MED SOPP OG URTER

Denne pastaretten er laget på under en halvtime og den er full av deilige smaker. Den passer like fint som en hverdagsmiddag til en koserett når du har gjester på besøk. Siden den er så enkel og rask å lage, så kan du gjerne lage den mens gjestene sitter rundt spisebordet med noe godt drikke – og anrette den på bordet foran gjestene. Det har alltid sin egen sjarm!

For å lage denne deilige pastaretten så trenger du følgende til 3-4 personer:

– 1 pakke pappardelle pasta, eller den typen pasta du foretrekker

– 1 løk, 2-3 sjalottløk og et par fedd hvitløk

– En miks av deilig sopp. Vi brukte en håndfull østerssopp, et par portobellosopp og to håndfuller med aromasopp

– Fersk rosmarin og bladpersille

– Parmesan

– Sitron

– En god olivenolje

Start med å kutte opp soppen i skiver, kutt gjerne i litt generøse skiver. Deretter kan du skjære løken i tynne skiver. Sett over en kasserolle med pastaen, så den kan koke mens du gjør deg ferdig med resten. Stek soppen i en god stekepanne med litt god olivenolje. På kontoret har vi Fiskars sine Norden Steel stekepanner og kasseroller som er Thermium™-mineralbehandlet, en behandling som er helt plastfri og fluorfri, og som gjør at kasserollene og stekepannene tåler svært høy temperatur – de er utrolig brukervennlige, lette å rengjøre på grunn av Thermium™ belegget som er non-stick og veldig holdbare. Og ikke minst, de ser veldig freshe ut! Visste du forresten at Fiskars er det eldste kjøkkenmerket i verden, produktene er produsert i Finland, og i år fyller Fiskars 370 år?

Når soppen nærmer seg ferdig, så kan du tilsette all løken og steke videre til den er blitt blank. Følg med på pastaen på slutten av koketiden, husk at den alltid skal være al dente! Tilsett finhakkede urter i sopp- og løkblandingen og vend urtene inn, smak til med salt og pepper. Hell av pastavannet og sett kjelen med pastaen og stekepannen på bordet.

Legg pastaen over i stekepannen og vend den inn i sopp- og løkblandingen.

Skjær noen generøse skiver med parmesan med en skarp kniv, og topp pastaen med parmesan og litt mere av de frisker urtene. Spander gjerne på deg litt ferskkvernet pepper, en skvis av fersk sitron og sprinkle over litt olivenolje på toppen (har du olivenolje med trøffel eller hvitløk så er det helt fantastisk godt!).

Vi tror jammen meg Federico Fellini har rett i sitt utsagn, «Life is a combination of magic & pasta!» Velbekomme!