House Plant of the week

JEG HAR FÅTT EN KLATREPLANTE I HUS 

Grønne planter er viktig for et godt innemiljø, og nå som vi er inne i en av de årstidene der vi er ekstra mye inne, så liker jeg å ha litt ekstra grønt rundt meg. Jeg har lenge drømt om å finne en klatreplante jeg kan ha inne, og plutselig sto den der rett foran meg i en blomsterbutikk i Lillehammer. Stuevin heter denne fine planten og jeg drømmer om at den skal vokse seg gigantisk og bre seg utover hele kjøkkenet mitt.

Stuevin er nært beslektet med vinranken og har hele 350 arter i tropiske områder. Stellet av planten er ganske så lett, så lenge du er flink til å vanne den. Den skal holdes lett fuktig til enhver tid og tåler fint å stå i fullt sollys. Neste plan er å kjøpe inn et tynt snøre og spikre opp det, slik at planten kan begynne å klatre rundt vinduene på kjøkkenet – tror det blir så fint!

Hvis du ikke finner stuevin hos din lokale blomsterforretning, så hør med de om de kanskje vil ta det inn – vår erfaring er at mange blomsterforretninger er veldig hjelpsomme med å få tak i de kundene ønsker.