Suppe med potet og vårløk

MED ET LITE HINT AV TRØFFEL 

Jeg falt så innmari for den gode suppa jeg smakte her, at jeg bestemte meg for å lage en egen variant hjemme. Potetsuppe er noe jeg sjeldent har spist, men i det siste har jeg virkelig fått smaken på det! Med vårløk og et hint av trøffel blir det en sikker vinner rundt middagsbordet.

Du trenger:
1 løk
1 sjalottløk
4 hele stenger med vårløk
6-8 mellomstore til store poteter
10 dl grønnsaksbuljong
Trøffelolje
Salt og pepper

Start med å skrelle og kutte opp potetene i småbiter og la de koke i noen minutter. Hakk opp all løken i biter og fres i noen minutter til det er gyllent og blankt, mens potetene koser seg i den andre kjelen. Når potetene har kokt i 5-10 minutter heller du av vannet og putter grønnsaksbuljong og potetene i samme gryte som løken og lar dette godgjøre seg til potetene er helt møre. Bruk en øse og hell suppen over i en blender, men ikke ta alt på en gang. Slik er det enklest å styre blendingen, slik at du får akkurat den konsistensen og tykkelsen du ønsker.  Smak deg til med salt og pepper og en liten dæsj med trøffelolje!

Mmmm, god middag!