Digge sprø urtebrød

DEILIGE URTEBRØD DU KAN LAGE MENS SUPPA KOKER

Det er få ting som er så deilig som en stor bolle varm suppe når det er kaldt og surt ute. Og godt brød hører med. Her har du noen superenkle urtebrød, som du slenger sammen på under en halvtime – perfekt å lage mens suppen står på komfyren og godgjør seg.

SUPPEBRØD MED URTER OG PARMESAN

Disse brødene er superenkle og raske å lage, da de baserer seg på ferdig butterdeig. Fyll brødene med det du har lyst på, og har tilgjengelig i kjøleskapet. Her har vi laget to varianter, et med urter og et med parmesan. Begge er like yummy!

Du trenger følgende:

1 pakke med butterdeigsplater

Friske urter, vi har brukt persille og bladpersille

Urtesalt

Smør (eventuelt kremost)

Parmesan

1 fedd hvitløk

Sesamfrø

Egg til pensling

Ta esken med butterdeig ut av fryseren og la platene tine litt før du skal bruke de. De tiner fort i romtemperatur. Finn frem to små boller. I den ene bollen putter du finhakkede urter, litt urtesalt og en klatt med smør. I den andre bollen putter du finrevet parmesan, et fedd med presset hvitløk, litt salt og smør. Bland ingrediensene i bollene, slik at du har en smørbar masse. Legg halvparten av butterdeigsplatene utover og smør blandingen på platene, neon plater med parmesanblandingen og noen med urteblandingen – og gjerne en miks på noen av platene hvis det frister! Legg deretter de resterende platene på toppen av de påsmurte platene, så det ligger to og to plater med butterdeig med den digge blandingen i midten.

Del platene på langs, i tre eller fire remser, avhengig av hvor tykke brød du vil ha. Ta hver enkelt remse og tvist rundt, før du legger brødene på en bakepapirkledd stekeplate. Pensle med vispet egg og strø på litt sesamfrø og parmesan. Stek i ovnen etter anvisning på butterdeigpakken, ta brødene ut av ovnen når de har fått en fin gylden farge!

Velbekomme, da er det bare å servere disse sammen med din favorittsuppe! Her har jeg laget en variant av denne suppen, med de grønnsakene jeg hadde tilgjengelig i kjøleskapet.