Time for pumpkin soup

SMAKFULL HOKKAIDOSUPPE TIL MIDDAG

Har du gått forbi de fine gresskarene på matbutikken og tenkt – gresskarsuppe det er sikkert godt? Jeg og, og vet du, nå har jeg testet det og det er superdigg! Jeg fant denne oppskriften på nettet som jeg tok utgangspunkt i, men har selvsagt mikset den opp med litt andre ting etter egen smak!

THIS IS WHAT YOU NEED:
1 Hokkaido gresskar
2 gulrøtter
1 liten søtpotet
1 gul løk
2-3 fedd hvitløk
5 dl grønnsaksbuljong
2-3 cm revet ingefær
Kokosmelk
Salt
Pepper
Spisskummin
Chiliflak
Pinjekjerner
Gresskarfrø
Granateple

Skyll gresskaret, fjern skallet og del gresskarkjøttet opp i biter. Søtpotet og gulrøtter skrelles og deles også i passende store biter. Putt alt i en kjele sammen med grovhakket løk, hvitløk og ingefær, smør, salt, pepper, spisskummin og chiliflak – og stek i noen minutter til løken er blitt blank. Hell over 5 dl grønnsaksbuljong og la det hele koke til grønnsakene er møre, i ca 15-20 minutter. Kjør suppen i en blender til den er glatt og fin, for så å helle den tilbake i kjelen og smake deg til med litt kokosmelk og lime.

For å gi suppen litt mer krønsj topper jeg det hele med å riste gresskarfrø og pinjekjerner i en tørr panne på middels varme til de har blitt gylne. Har du et granateple liggende er dette superdigg topping også!

God middag!