Ready for some sweet potato?

OVNSBAKT SØTPOTET MED GRØNN FRESH URTEDIPP

Er du like glad i søtpotet som oss? Ja, da må du teste denne oppskriften. Deilig, sprø søtpotetchips med en frisk urtedipp. YUMMIE! Vi tok utgangspunkt i denne oppskriften hos Green Bonanza, men gjorde noen endringer etter hva vi hadde i skapene og hva vi hadde lyst på.

Du trenger følgende:

2 søtpoteter

God olivenolje

Maldonsalt eller himalayasalt

1 avokado

1 sitron

1 potte med koriander (eventuelt mynte eller basilikum hvis du liker det bedre)

1 neve grønnkål

Start med å sette ovnen på 220 grader. Del opp søtpoteten i grove staver, sørg for at de cirka like store slik at de stekes jevnt. Fordel søtpotetene utover et stekebrett dekket med bakepapir. Sprinkle over olivenolje og litt salt. Sett inn i ovnen og la de bakes i cirka en halvtime. Følg med, hvor lang tid de bør stå inne avhenger av hvor tykke søtpotetbitene er.

Mens søtpotetene står i ovnen kan du lage den digge grønne dippen. Del avokadoen i to, fjern steinen og putt avokadokjøttet i en blender. Tilsett en neve grønnkål, en neve fersk koriander, saften fra en sitron, en klype salt og litt vann. Blend til det får en jevn og fin konsistens. Vil du ha dippen tynnere så tilsetter du litt mer vann. Server søtpotetene rykende varme med deilig dipp til!

Søtpotet altså, det er digg det!