Høst og ny hudpleierutine

NY SESONG – NY HUDPLEIERUTINE

Når sesongskiftene kommer, så krever det som regel noen endringer i hudpleierutinene. Man trenger ikke å bytte ut alle produktene sine, men noen små endringer i rutinen gjør at huden vil takle overgangen bedre. Nå blir det kaldere ute, vi tilbringer mer tid inne i tørr inneluft og huden kan ofte frike litt ut på denne tiden. Her er noen tips til å gjøre overgangen litt enklere for huden!

  • En god håndkrem er et must! Det er på tide å finne frem favorittuben med håndkrem igjen, ha gjerne en i veska, en på nattbordet og en på jobb. En god negleolje er også en god ide! Denne her er helt super.
  • Bruk en ansiktsmist for å tilføre litt fuktighet i løpet av dagen, det føles forfriskende i tørr inneluft. Hvis du jobber mye foran skjerm, så er det lurt og alltid ha en stående i nærheten. Caudalie sin er en klassiker.
  • Spis mer sunne fettsyrer som omega-3, og sørg for å få i deg nok vann. Chiafrø inneholder masse omega-3 og du finner mange oppskrifter med chiafrø her.

  • Bytt gjerne til en kremrens eller en oljebasert rens, slik at huden skånsomt renses uten å miste noe fuktighet. Det samme kan du gjerne gjøre i dusjen, bytt ut såpe med en god dusjolje. Masse fukt og pleie er et must på denne tiden av året!
  • Vurder om du kanskje trenger å tilføre en rik nattkrem til hudpleierutinen din for at huden skal få den fuktigheten den trenger. Nattkrem er en fin måte å få inn litt ekstra pleie. Husk at det er på natten huden har tid til å fornye seg, så det er en fin anledning til å gi den litt ekstra pleie.
  • Høsten og vinteren er også en fin tid for å tilføre huden det lille ekstra, eller jobbe litt mer konkret med huden – om det er skader etter soleksponering man vil få bukt på, man vil gi huden en boost eller fokusere på antialdring eller jobbe preventivt. Unn deg gjerne en time hos hudpleier og få hjelp til å velge ut et litt mer aktivt produkt, som et serum, spesielt tilpasset huden din og dine behov.
  • Og glem for all del ikke solfaktor, selv om solen ikke varmer like godt. De skadelige solstrålene er der fortsatt!