Gyllent og godt for deg

HVORFOR GURKEMEIE ER SÅ BRA FOR DEG!

Dette knallgule krydderet får fargen sin fra curcumin, en kraftig antioksidant. Gurkemeie er proppfull av denne antioksidanten som beskytter kroppen mot frie radikaler, og igjen er veldig bra for huden vår. Med sin gode effekt på inflammasjoner og betennelser, kan gurkemeie virke både lokalt på betennelser, men også ha reduserende effekt på aldringsprosessen over tid. Og med sin betennelsesdempende og antibakteriell effekt kan det være fint å booste kroppen med litt gurkemeie i kostholdet nå som vi går inn forkjølelsessesongen. Selv om gurkemeie har en veldig sterk farge, så smaker den ikke så mye – det er en ganske mild smak som er lett å kamuflere. Bruk gjerne gurkemeie sammen med sort pepper, det øker nemlig opptaket. Du kan bruke gurkemeieroten i fersk tilstand, du kan juice den eller du kan bruke gurkemeiepulver. Gurkemeie er superdigg i Golden Latte, gurkemeiepulver er deilig i grøt, du kan bruke det i ferskpresset juice eller i en av høstens mange gryter eller supper. Få inn litt mer gurkemeie i matlagingen i høst – det er skikkelig bra for deg!