Add some salt to your bath

EN SÅPEBAR AV ROSA HIMALAYASALT

Jeg elsker å bade! Og nå går vi inn i en tid der det er ekstra deilig med varme, deilige bad. Og i den forbindelse har det sneket seg inn en ny ting på badet – en såpe av himalayasalt. Himalayasalt går for å være en av de reneste salttypene i verden, siden det har ligget i trykk under jorden i fjellmassivene i Himalaya i millioner av år, og det er heller ikke raffinert.

Salt er jo kjent for å ha en rensende detox-effekt (vi har jo tidligere skrevet masse om Epsomsalt), men det har også noen andre fine egenskaper. Sliter du med stive muskler eller kramper i leggene? Da kan det hjelpe å få i seg magnesium, og det kan du gjør ved å bruke salt i badet ditt – da huden vil absorbere opp mineralene fra badevannet. Det er naturlig å tenke at salt i badet tørker ut huden, men det har faktisk den helt motsatte effekten – noe du kanskje har merket om sommeren når du har badet mye i saltvann. Bad i saltvann kan både virke lindrende og binde fuktighet i huden, det er også en av grunnene til at de som sliter med psoriasis og eksem ofte har mindre problemer med huden på sommeren.

Såpestykket av himalayasalt fant jeg hos min lokale helsekostbutikk, og det skal brukes både i badekaret og i fotbad i høst. Ikke bare kommer huden min til å sette pris på det, men det er også skikkelig fint å se på – det ser nesten ut som en vakker krystall! En fresh såpe å ha liggende fremme på badet.