Essential oil of the week

HVEM KAN MOTSTÅ DEN FRISKE DUFTEN AV SITRON?

Det er få ting som lukter så friskt og deilig som sitron! Og nettopp derfor er eterisk olje av sitron en super olje å bruke i duftblandinger – da den har en egen evne til å «løfte» de andre oljene og hele duftopplevelsen. Det er kanskje ikke så overraskende at sitronoljen har en forfriskende, rensende og energigivende effekt – bare tenk deg at du lukter på sitroner! Det er jo veldig forfriskende og det er nesten umulig å ikke bli glad av lukten av sitroner!

Sitronolje er kjent for å ha en betennelsesdempende effekt og virker også desinfiserende. Og du, skal du ut og reise til varmere strøk, så er det lurt å ta med en flaske sitronolje – den funker nemlig veldig bra som et naturlig alternativ til myggmiddel, myggen er nemlig ikke noe fan av sitronduften. En super olje å ha i samlingen sin, som er fin å bruke både i duftdiffusere i hjemmet, i hjemmelagde rengjøringsprodukter og som også er fin å blande ut i oljer til badevannet eller massasje.

Har du lyst til å lese mer om eteriske oljer, så har vi tidligere skrevet om frankincense, lavendel, eucalyptus, bergamot, og palmarosa.