Kremet pasta med sopp

EAT THE SPAGETTI, FORGET YOUR REGRETTI

Det er fredag, helgens blomster er kjøpt inn og det er pasta til middag. Slik blir man glad av! Her får du oppskriften på en skikkelig digg pastarett med sopp, en perfekt middag nå på høsten. Kanskje du er av typen som er ute i skogen og sanker sopp? Da har du helt sikkert en sopp i tankene som du kan putte i denne retten. Hvis ikke, så er det bare på kjøpe den soppen du liker best – miks gjerne flere sorter!

For å lage vår kremede pasta med sopp så trenger du følgende til to porsjoner:

Valgfri pasta (bruk gjerne en båndvariant)

300 gram sopp

2 fedd hvitløk (bruk gjerne mer!)

2 egg

1 dl matfløte eller et vegansk alternativ

Masse parmesan (gjerne et stykke, slik at du kan høvle tynne skiver)

Fersk persille

Start med å koke pastaen i lettsaltet vann. Finhakk hvitløk og del soppen i skiver. Stek soppen i en varm panne, med en god klatt smør. Når soppen har fått en fin farge skrur du ned varmen og tilsetter hvitløken, pass på at hvitløken ikke brenner seg. Dryss over litt kvernet pepper og salt. Når pastaen er ferdigkokt så heller du av nesten alt vannet, men lar det være igjen bittelitt pastavann i kjelen sammen med pastaen (pastavann er genialt å bruke i pastatsaus!). Visp sammen eggene og fløten og hell blandingen forsiktig over pastaen og rør forsiktig. Vend inn soppblandingen og dryss over persille, salt og pepper. Høvle generøse flak med parmesan over. Og har du focaccia eller noe annet godt brød, så er jo det helt nydelig til!

Bon appetit – og god helg!