Self care på en grå dag

7 FINE TING DU KAN GJØRE FOR DEG SELV PÅ EN GRÅ HØSTDAG 

De grå høstdagene er perfekte dager for å få inn i litt self care i hverdagen. For meg er det i hvert fall som at disse grå, disige dagene går litt saktere, jeg har liksom alltid litt bedre tid – og jeg elsker det. Nedenfor finner du 7 fine ting du kan gjøre for deg selv hvilken som helst dag, men som vi syntes er ekstra koselige å gjøre på dager hvor tåka ligger tett eller regnet plasker mot vinduene.

1. Start dagen med litt ekstra god tid – tid til å nyte en god frokost, en kopp med kaffe eller te og kanskje du også har tid til å lese litt i et magasin. Gjør hva enn som får deg til å føle deg bra.

2. Kjøp inn en god bok. Dra innom bokhandelen å ta med deg en god bok hjem, har du en vinduskarm du kan sitte i? Sett deg der, ta med deg pledd og tenn noen stearinlys i samme slengen.

3. Skru av telefonen og sett av tid til en god samtale med en du er glad i, ansikt til ansikt.

4. Fyll opp badekaret eller gi kroppen en real skrubb i dusjen. Smør inn huden med den deiligste kremen du har.

5. Lag deg en hjemmelaget hårmaske av 1 egg og noen spiseskjeer kokosolje. Visp sammen egget og la det bli helt romtemperert før du putter oppi flytende kokosolje (du kan varme den opp på svak varme så den blir rennende). Hvis egget er kaldt stivner kokosoljen og det dannes klumper, så pass på at egget får stå lenge nok før du blander de to. Putt i hele håret (eventuelt bare i hestehalen). Sitt med hårmasken i 20-30 minutter. Avslutt med en god vask  av håret.

6. Gå ut i regnet uten paraply og kjenn dråpene falle mot ansiktet.

7. Lag deg en deilig varmende suppe – du finner masse oppskrifter her.