Let’s get artsy

HVA MED LITT FOTOKUNST I HELGEN?

Noe av det beste jeg vet, er å titte innom gallerier og kunstutstillinger. Jeg elsker kombinasjonen av inspirasjon og ro  – hvordan øynene får hvilke på noe vakkert, samtidig som man får masse inspirasjon, mens man kjenner at pulsen går ned noen hakk. Noen kaller god kunst for terapi – jeg kan si meg ganske enig. Når jeg er i nye byer, så står alltid museene med moderne kunst og noen gallerier på to do listen. Men kunsten nytes også her hjemme, og gallerititting er den perfekte aktiviteten å finne på i helgene.

Ikke så langt fra kontoret vårt, så ligger Galleri Balder, et lite galleri med fokus på fotokunst. Og innenfor veggene så finner du en ganske imponerende samling med fokus på klassiske verk fra skandinaviske fotografer og moderne fotokunst.

På veggene finner du blant annet flere av Massimo Leardini sine bilder av Iselin Steiro, og nydelige verk av blant annet Christer Strömholm, Tom Sandberg, Rolf M. Aagaard, Morten Andersen og til fotografen og eieren av galleriet, Ole Buenget.

Og i dette skapet ligger det en liten skatt – nemlig en versjon av Richard Avedon sitt klassiske bilde av Domina og elefantene. Det tilhørte en gang assistenten til Richard Avedon.

Du får også muligheten til å ta en tur inn på kontoret til Ole Buenget, der det står lagret en rekke klassikere som ikke er en del av den pågående utstillingen – vel verdt en titt!

Og er du heldig, så er Ole Buenget selv til stede. En av de hyggelige tingene med å besøke Galleri Balder, er at Ole ofte har tid til å fortelle om de ulike verkene og fotografene. Og da kommer det mange fascinerende historier!

Selv falt jeg veldig for Morten Andersen sitt «Days of Night» som du ser på veggen her.

Galleri Balder finner du i Riddervolds gate 9, noen få minutters gange fra slottet, Briskeby eller Majorstuen – torsdag og fredag 12-18, og lørdag og søndag 12-16. Vil du forresten få med deg den nåværende utstillingen, Summer Selection, så må du ta turen innom senest 15.september – etter det kommer det en ny utstilling.