Raspberry jammin

VERDENS BESTE RØRTE BRINGEBÆR PÅ 5 MINUTTER

Den første uka i september har bydd på skikkelig høststemning. Da passer det litt ekstra godt å kose seg litt med det høsten har å by på! Og hjemmelaget syltetøy er en slik ting. Og det trenger hverken å være komplisert, eller ta lang tid – dette syltetøyet lager du på 5 minutter. Og jeg vil faktisk påstå at det er verdens beste. Friskt, smakfullt og ikke for søtt!

Alt du trenger er bringebær, chiafrø og litt honning. Her brukte jeg en kurv med bringebær på cirka 400 gram, en spiseskje med honning og 2-3 spiseskjeer chiafrø. Mos bringebærene med en stavmikser, og rør inn honningen og chiafrøene og hell over i syltetøyglass. Så lar du bare chiafrøene stå og svelle litt! That’s it – friskere og bedre bringebærsyltetøy skal du lete lenge etter. En liten bonus er at du får i deg sunne omega-3 fettsyrer og fiber fra chiafrøene.

Deilig på frokostskiva, på pannekakene til middag eller kanskje på noen vafler til kvelds?