It’s plant SPA time

HVER FREDAG ER DET PLANTE-SPA HJEMME HOS MEG

Jeg skal ikke skryte på meg å ha veldig grønne fingre, men jeg forsøker så godt jeg kan. Og jeg har et fast rituale som plantene mine elsker! Hver fredag er det nemlig tid for plante-SPA. Jeg bærer med meg alle plantene inn på kjøkkenet eller setter de i dusjen, så vanner jeg de godt og steller litt ekstra pent med de.

Hvis de er litt støvete, så tørker jeg forsiktig av bladene med en myk klut – da blir det enklere for de å puste og ta til seg nok lys. Og deretter får de en liten dusj med en sprayflaske med vann. Hvis plantene har dusjen som dagens SPA location, så dusjer jeg bare forsiktig over alle bladene og lar jorden i potten bli helt gjennomvåt, før de får stå og renne fra seg en time eller to.

Og hvis kjøkkenet er stedet for ukens SPA, så setter jeg de i vasken. Der får plantene en god dose vann. Jeg lar vannet renne slik at jorden i potten gjennomvannes, eller de får stå i kummen fylt med vann, og trekke til seg så mye vann de vil. Husk bare på å la de renne godt av seg før du setter de på plass igjen. Det er ikke så mange planter som liker å stå i vann, da kan det over tid danne seg råte – så hell av overflødig vann på skålen før du setter de på plass igjen.

Det er forresten ganske tørr inneluft i mange hjem, så ha gjerne en sprayflaske med vann stående – slik at du kan gi plantene en dusj titt og ofte. På denne tiden av året, når inneklimaet begynner å bli tørrere, så prøver jeg å huske å gi plantene en liten spray med sprayflasken 2-3 ganger i uka. Det gjelder spesielt de plantene som er vant til å vokse i tropiske, fuktige miljøer – de er ekstra glad i en spraydusj nå og da!

Happy plants, happy people – eller hva?