Anafiotika – en perle i Athen

TRANGE SMUG, KOSELIGE RESTAURANTER OG GRAFITTI

På en grå dag der regnet pisker på ruta, så passer det bra med litt gresk varme og et lite Athentips! Rett nedenfor Akropolis, så ligger den eldre delen av Athen, Plaka. Et område det er verdt å sette av litt tid til når du er i Athen. Et deilig lite avbrekk fra køer og folkemengder. I den grad man kan komme vekk fra folkemengder i en storby. Da vi var innom Athen i den verste heten i sommer, så bestemte vi oss raskt for at Akropolis kunne vi se fra litt avstand – og vi koste oss heller med å gå gatelangs og i trange, skyggefulle smug i området fra Plaka og opp til en bitteliten bydel som heter Anafiotika. Smak litt på det ordet, Ana-fi-otika, det er så fint!

Når du beveger deg fra Plaka og opp til Anafiotika, så dukker det opp små hyggelig restauranter rundt ethvert hjørne. Til og med slike plasser der man blir sittende sammen med kun de lokale og ta en liten pause fra den stekende solen. Der dukene er rutete og en stor krukke med urter står rett på bordet.

Og sørg for at du tar Plaka Stairs på vei opp til Anafiotika. Et nydelig, trangt smug med trapp etter trapp – med små restauranter på hver side. Smalt, trangt og veldig koselig. Legg gjerne inn en liten lunsjstopp her!

Og når du kommer på toppen av trappene i Plaka Stairs, så kommer du til Anafiotika. Et sjarmerende lite nabolag med små murhus, masse blomsterpotter og en idyll du ikke hadde forventet deg midt i Athen.

Er du heldig så kommer du også over et fikentre!

På veien ned igjen så anbefaler jeg deg å lete deg frem til de smale gatene med masse grafitti, og ta gåturen ned igjen gjennom de!