Ukens bukett med blomster

MIDTUKE OG FRISKE, FINE BLOMSTER

Jeg koser meg skikkelig når jeg handler blomster. Bruker lang tid på å titte, holde litt ulike blomstersorter opp mot hverandre og sette sammen den buketten som føles riktig akkurat nå. Og ekstra gøy er det når utvalget er litt ekstra spennende, når jeg finner noen sorter jeg ikke har sett før, eller det har kommet noen uimotståelig freshe farger. I dag sto disse blålilla blomstene og ropte på meg!

Scabiosa heter de, og jeg kan ikke huske å ha sett de før. Så utrolig fine! Så sarte og vakre, de minner meg nesten litt om valmuer – men en slags nordisk variant av valmue.

Og i likhet med valmuer, så kan jeg tenke meg at de ikke står så lenge. Men jeg skal nyte de maks og prøve å pleie de godt, så lenge jeg kan. Friske blomster hjemme gjør meg glad! Og det er faktisk forskning som underbygger akkurat det – friske blomster skal virke boostende på humøret og redusere stress. Ikke så rart egentlig, vi er jo egentlig skapt for å være i naturen – så det å bringe litt av naturen inn i hjemmene våre, det tror jeg vi alle har veldig godt av!