Pai med fersken og nektariner

VARM PAI MED VANILJESAUS PÅ KONTORET

Noen ganger er det lov å kose seg litt ekstra, slik som å starte uken med en deilig hjemmelaget pai. For litt siden tipset Camilla om 6 digge måter man kan bruke stenfrukter, og en av de var i pai. Og her kommer fersken- og nektarinpaien vår!

Denne paien er kjempegod og enkel å lage! Du kan selvfølgelig bruke en ferdigbunn og, men aller best blir det når du lager bunnen selv. Og det går så kjapt at det ikke er noen grunn til å la være.

FERSKEN- OG NEKTARINPAI

Ingrediensene du trenger:

– 5 fersken eller nektariner, eller gjerne en miks!

– 3 spiseskjeer brunt sukker

– 3 spiseskjeer honning

– 1 klype himalayasalt

– 130 gram melis

– 270 gram hvetemel

– 175 gram smør

– cirka 2 spiseskjeer vann

Start med å lage paideigen av romtemperert smør, hvetemel og melis. Bland i en kjøkkenmaskin til det blir en litt smuldrete deig. Tilsett 2 spiseskjeer vann og bland godt, før du legger deigen på en asjett, legger plastfolie over og setter i kjøleskapet. Deigen bør stå i kjøleskapet i cirka 20 minutter. Du kan også lage deigen kvelden i forveien, men da må du huske å ta deigen ut av kjøleskapet i god tid, slik at den ikke er for kald og hard.

Skjær fersken og nektariner i skiver og legg i en bolle. Strø over brunt sukker, honning og salt – og vend forsiktig slik at det blandes godt.

Sett ovnen på 200 grader, finn frem et stekebrett og dekk det med bakepapir. Kjevle ut deigen på stekebrettet, til den er cirka 1/2 centimeter tykk. Du trenger ikke være så nøye med fasongen, denne paien skal være litt rustikk. Legg fruktblandingen på deigen og brett kantene litt opp, slik at fyllet holder seg på plass under steking.

Sett inn i ovnen og stek til paien får en gylden farge, stek den gjerne litt godt – da får bunnen en litt karamellisert smak. Steketiden avhenger litt av ovnen, men alt fra 20-40 minutter.

Ta paien ut av ovnen og server den når den fortsatt er varm, gjerne sammen med litt vaniljesaus eller vaniljeis – MUMS!