Magisk god Masala på 1-2-3

INNEKOS MED DEILIG, KRYDRET INDISK PÅ KONTORET

Man merker at temperaturene ute begynner å minne litt mer om høst og det begynner å bli tid for mer innekos. Da er det få ting som smaker så godt som en bolle med varm, krydret indisk chana masala! Og det aller beste? Retten lages fra bunnen av på under en halvtime, helt perfekt i en travel hverdag!

Vi har laget chana masala, en krydret indisk vegetarrett med kikerter, etter Niru Kumra sin oppskrift fra boken Masalamagic. Like perfekt på en vanlig hverdag – eller når du bare er fysen på noe skikkelig godt!

Du har kanskje sett Niru Kumra sine Masalamagic produkter i matbutikken, de er å få tak i hos blant annet Meny, Kolonial.no og Masalamagic. Hun har som visjon å lære oss nordmenn å lage autentisk indisk mat og har en egen serie med alt du trenger av ingredienser, og hun holder også indiske matlagingskurs i Oslo – perfekt hvis du vil lære mer om indisk matlaging!

Vil du teste ut Niru Kumra sin versjon av Chana Masala og? Ok, let’s cook!

Du trenger følgende for å lage 2-3 porsjoner Chana Masala etter Niru Kumra sin oppskrift:

400 gram kokte kikerter

1 teskje malte korianderfrø

1 teskje malt spisskummen

1 teskje revet ingefær

1 spiseskje tomatpuré

3/4 teskje salt

1 teskje chilipulver

3 spiseskjeer olje

1 teskje spisskummen

1/2 til 1 desiliter vann

1 teskje garam masala

2-3 spiseskjeer sitronsaft

Fersk ingefær kuttet i staver

En håndfull frisk koriander

Ris og valgfri topping, vi brukte frisk koriander og granateplekjerner – vår egne lille vri på risen! Vi lagde også papadam og serverte med deilig chutney til retten, det er alltid digg ved siden av spicy indisk mat!

Start gjerne med risen, da det er den som tar lengst tid. Lag risen etter anvisning på pakken, men husk å skyll risen godt og bløtlegg den i dobbel mengde vann før du koker den – da blir den ekstra luftig og god! Deretter blander du kikerter i all krydderet (unntatt hel spisskummen og garam masala) i en bolle. Varm opp olje i en kjele, og tilsett hel spisskummen, deretter heller du oppi kikertene og krydderblandingen. Tilsett vannet og la det putre i 4-5 minutter. Vend inn garam masala, sitronsaften og korianderblader. Legg chana masalaen over i en bolle og pynt med litt mer koriander og ingefærstaver på toppen. Bland granateple og frisk koriander i risen og varm opp noen papadams etter anvisning på pakken.

Voilà – en skikkelig digg indisk vegetarrett på under en halvtime!

Det her er skikkelig god kosemat som er enkelt å slenge sammen når du har lyst på noe ekstra godt, eller perfekt å servere når du ber inn til middag! Lag en stor kjele chana masala, deilige risblandinger, papadams, raita, nanbrød og masse deilig indisk tilbehør – tenk så hyggelig å samles rundt et slik måltid, sitte hele kvelden ved bordet og bare kose seg!

Og vi har helt oppheng på denne blandingen her – mukhwas, eller Nirus egen blanding med munnoppfrisker! Du har kanskje smakt en slik blanding som du ofte får servert etter måltidet på indiske restauranter? Den inneholder blant annet anis og fennikelfrø og vi har helt dilla, så nå står denne skålen fremme på kontoret.

Har du forresten lyst til å vinne Niru Kumra sin kokebok Masalamagic, og en deilig krydderblanding? Da må du sjekke ut konkurransen på vår instagram.