En København guide

BO, SPISE, DRIKKE OG OPPLEVE I KØBENHAVN 

Vi elsker København – byen som føles så moderne og kul, samtidig veldig nær, trygg og som hjemme. Vi har samlet alle våre favorittsteder i en stor guide, slik at du enkelt kan finne inspirasjon til steder du bør dra innom dersom du har planer om å dra en tur til Køben. Kanskje du vet om noen steder vi må innom neste gang? Del gjerne dine beste København-tips med oss på Instagram.

WHERE TO STAY? 

DELIKAT LUKSUS I KØBENHAVN

En av Camilla sine favoritthoteller i København er D’Angleterre. Hele hotellet er superdelikat og servicen er upåklagelig. De duse og nydelige fargene på rommene gjør at man nesten ikke vil forlate senga.

Lyst til å se mer fra D’Angleterre? Klikk her.

WHERE TO DRINK & EAT? 

København er proppet med deilige spisesteder, og her kommer noen av våre favoritter!

CAFÈ ATELIER SEPTEMBER

Dersom dansk rugbrød med avokado, juice og matcha te frister bør du stikke innom Café Atelier September. God mat, kule folk bak disken og fantastiske vinduskarmer hvor du kan titte på menneskene som sykler forbi.

Vil du se mer? Klikk her.

FROKOST, LUNSJ OG MIDDAG PÅ VÆKST

Vækst – hotell og restaurant på samme sted. Restauranten er anbefalt av Michelin to år på rad, så her kan du lett nyte en bedre middag. Alle de grønne plantene og drivhuset gjør dette stedet helt spesielt – så fint!

Lyst til å se mer av Vækst? Klikk her.

 

DRIKK TE PÅ SING TEHUS

Er du glad i te? Da bør du stikke nesa innom Sing tehus. Vi satte oss ned litt uvitende og fikk hver vår meny med forskjellig te. Nå ser du kanskje for deg et A4 ark med sort te, frokost te og grønn te? Nope, denne menyen var stor og med alle mulig tenkelige varianter av te. Alt fra grønn te, Oolong te og fermentert urtete. En ekte te-seremoni, midt i Køben!

Her kan du lese mer om Sing tehus.

GOD KAFFE PÅ ROAST COFFEE

Dersom du ikke drikker te, drikker du kanskje kaffe? God håndbrygg får du på Roast Coffee! Personalet møter deg med et stort smil og deilig kaffe hver morgen. Hvis du pleier å stikke innom Wendelboe i Oslo,  så vil du elske denne plassen også!

Lyst til å se mer? klikk her.

 

PLANTEBARSERT OG FRESHT PÅ 42 RAW

Start dagen med å gni søvnen ut av øynene på et av våre favorittsteder – 42 RAW. Liker du å spise plantebasert og fresht så anbefaler vi dette stedet på det varmeste. Du finner 42 RAW på Pilestræde 32, 1112 København

Lyst til å se mer? Klikk her.

THINGS TO DO: 

I LOVE BEAUTY

Er du glad i naturlige og freshe skjønnhetsprodukter? Da bør du stikke innom den lille skjønnhets-paviljong til Charlotte Torpegaard. Er navnet ukjent for deg? Hun er en dansk beautyguru, som har arbeidet i beautybransjen i over 25 år! Hennes lille skjønnhetspaviljong er virkelig verdt et besøk.

Vil du se mer? Klikk her.

LYST PÅ FINE ASSESOARER? STIKK INNOM PICO 

Den fineste strikken med perle kjøpte jeg på Pico i København, sammen med en utrolig fin hårbøyle som fortjener et eget innlegg. Pico er den perfekte butikken å dra innom dersom du ønsker deg fine og spesielle accessoarer, eller skal kjøpe med en liten gave til noen du er glad i. Sett av litt tid, selv om butikkene ikke er så store er det som å gå på skattejakt! Et must dersom du er i Køben! Du finner Pico i Østerbrogade 98 & Grønnegade 38.

VELKOMMEN TIL THE AUDO – ET NYTT FRESHT HYBRIDKONSEPT

Om hjertet ditt banker litt ekstra hardt for interiør bør du ta turen innom The Audo. Et helt nytt hybridkonsept som rommer hotell, butikk, resturant, cafe, showroom og bibliotek! Vel verdt et besøk. Skal du unne deg litt ekstra luksus kan du booke deg inn på en av de 10 suitene de har, det ser helt amazing ut.

Lyst til å se mer fra The Audo? Klikk her.

DRA FOR Å SE PÅ SOMMERFUGLENE 

Tre rom fulle av vakre sommerfugler som flyr rundt deg – ganske så magisk! Ta en tur innom Botanisk hage og besøk sommerfuglhuset. Kanskje lander en sommerfugl på nettopp deg?

Vil du se mer? Klikk her.

GLYPTOTEKET – EN FAVORITT 

Glyptoteket er alltid et must når vi er i København. Et ganske så magisk sted fylt med masse inspirasjon og en deilig ro. En oase av vakre skulpturer, nydelig arkitektur og grønne planter.

Lyst til å se mer fra Glyptoteket? Klikk her.

VINTAGE I KØBENHAVN

I København finner du en haug av gode vintagebutikker og det er alltid spennende å dra på skattejakt etter ting som ikke alle andre har, her er noen favoritter:

The Vintage Market
Hellerupvej 90
The Vintage
Strandvejen 108
I Blame Lulu
Rosenvængets Alle 8sth
Paloma Vintage
Grønnegade 29