When in Venice

VANDRE I TRANGE SMUG OG OVER SMALE KANALER

På en grå og litt fysen augustfredag som dette, så er det perfekt å varme seg på noen ferieminner. I sommer starter jeg ferien med noen deilige dager i vakre Venezia. Vi søkte vekk fra Markusplassen og gater stappfulle av turister og koste oss i bydelen Dorsoduro. Dorsoduro er en bydel der du kommer litt tettere på innbyggerene i Venezia, der klesvasken henger utenfor vinduene og du finner små torg med grønnsakshandlere og boder med dagens fiskefangst.

En ting jeg har forelsket meg helt i når jeg har vært i Venezia, er de vakre fargene i byen! Alle de vakre rustikke byggene i nydelige fargetoner.

Og tidenes mest sjarmerende lille grønnsakssjappe i en båt langs kanalene. Det er nesten umulig å ikke la seg friste av det freshe utvalget!

I de trange gatene og smugene i Dorsoduro finner du en rekke små sjarmerende butikker, lokale gallerier og nydelige antikvitetshandler.

Og jeg fikk lyst til å kjøpe med meg en ny kran hjem. – How cute!

Og sjekk den lille, søte skobutikken!

Vi bodde rett i nærheten av Campo Santa Margherita, et livlig torg med masse restauranter og små barer. Det perfekte stedet å stoppe innom for litt drikke og people watching.

Når du skal spise i Dorsoduroområdet så kan du bare titte etter hvor de lokale går, der er det som regel den beste maten. Hvis du vil teste ut ciccheti, den italienske varianten av tapas, så er Cantina del Vino Già Schiavi (i 992 Fondamenta Nani) verdt å sjekke ut.

Hvis du får lyst på gelato, så kan du stikke innom Gelaterio Nico, i Fodamenta Zattere al Ponte Longo. De har fantastisk gelato og også noen tullete gode croissanter med pistasj.

Og er du like glad i moderne kunst som meg, så er et stopp innom The Peggy Guggenheim Collection et must!

Ellers anbefaler jeg deg bare å ha på deg gode sko og vandre de trange gatene, smugene og broene over alle kanalene – på kryss og tvers. Det åpenbarer seg hele tiden små skatter!

«These are streets where poems were written, where stories were born, where people have loved».