Vannmelon & teriyaki

SENSOMMERSALAT MED VANNMELON OG TERIYAKI-TOFU

Butikkene bugner av ferske grønnsaker og bær, og jeg kjenner at jeg får lyst til å lage masse freshe retter! Mange av grønnsakene er på sitt aller beste akkurat nå, så da passer det perfekt med en digg salat. Og i denne salaten får du det beste fra to verdener, ferske norske grønnsaker mikset med noen av sommerens favorittsmaker. Jeg har tatt utgangspunkt i en oppskrift hos FoodJunkie, men gjort noen få tilpasninger, blant annet tilsatt stangselleri fordi det er så digg med noe som knaser skikkelig! Og til deg som er litt skeptisk til tofu, gi denne oppskriften et forsøk! Jeg har nemlig ikke vært noe særlig glad i tofu selv, før jeg testet ut denne salaten – der funker det som fy! Trikset var å steke den godt og tilsette masse gode smaker, og plutselig så var tofu skikkelig digg!

For å lage denne deilige salaten så trenger du følgende:

– 1/4 vannmelon

– en halv agurk

– 3 stenger stangselleri

– 3 lime

– en pakke tofu

– Sesamfrø

– Teriyakisaus

– Fersk koriander

– Chiliflak

– Olivenolje

Start med å vaske grønnsakene godt. Skjær agurk og stangselleri i skiver og kutt opp vannmelon i terninger. Legg de kuttede grønnsakene og vannmelonen i en bolle eller dyp tallerken.

Skjær deretter opp tofu i terninger og stek godt i en varm panne. Tofuterningene skal bli gyldenbrune og få litt sprø skorpe. Når tofuterningene er fine og brune så heller du over litt teriyakisaus og vender sausen godt inn, før du heller tofuterningene over i en liten bolle. Strø over godt med sesamfrø og vend, slik at alle tofuterningene dekkes av sesamfrø. Lag tofuterningene stå og avkjøle seg litt mens du lager en enkel dressing av olivenolje, saften fra 2-3 lime (spar et par skiver lime til å pynte salaten), chiliflak og masse hakket koriander. Drisle dressingen over salatblandingen, og strø deretter over tofuterningene på toppen. Pynt med noen blader koriander og et par limebåter.

Har du noen gode oppskrifter med tofu? Send den gjerne til oss på DM på instagramkontoen vår, @camillapihl.no.magazine.